Posted by & filed under Nyheter.

Emballasjemengden per million kroner omsatte varer har gått ned siden 2005.emballasje-til-andre-produkter-5 Og til tross for at det brukes mer emballasje på markedsledende produkter de siste årene, har ikke CO2-utslippene økt.

– Dette er de viktigste funnene i årets NOK-rapport, fastslår Hanne Møller i Østfoldforskning.
Ingen økning i klimautslippene. Den høyeste emballasjemengden per million kroner omsatte varer hadde vi i 2005. Siden dette har emballasjeforbruket sunket med 8 prosent, viser tall fra Østfoldforskning. CO2-utslippene har i samme periode gått ned med 9 prosent. Emballasjemengden for markedsledende produkter økte riktignok med 3 prosent i perioden 2011-2013.

-Men siden økningen hovedsakelig skyldes økt mengde bølgepapp, som er et material med lav klima- og miljøpåvirkning, er klimaregnskapet på samme nivå som for 2012, sier Hanne Møller.

Økningen i bruken av bølgepapp skyldes økt behov for å beskytte skjøre produkter som grønnsaker under transport og har altså ingenting med overemballering å gjøre.

Gode eksempler fra 2013: Mondelez har oppnådd store reduksjoner i emballasjemengden ved blant annet å skifte fra papir/aluminium til flowpack på sjokoladeplater og tynnere film på twistposene. Unil/Asko har redusert antall paller med 1793 ved forskjellige tiltak i sin distribusjon av varer. Stabburet har redusert emballasjemengden med 16 tonn og antall pallplasser med 1639 gjennom palloptimering ved sine fabrikker. Rema 1000, Nitedal Torvindustri, Metsä, Mills, Hallmaker, Grilstad, Peterson Packaging og Glomma Papp bidrar også med imponerende resultater.

Les rapporten her

Artikkelen er hentet fra NOK sin side skrevet av Per Øyvind Nordberg