Emballasjeforeningen er en av ni aktører som står bak den nye industrimessen som skal arrangeres på Norges Varemesse 17.- 19. april 2018.

Velkommen til alt du ikke visste hadde skjedd på teknologifronten i Norge. Opplev viktige tanker og nyskapende produkter. Produkter som viser frem en bransje som leverer varene for fremtiden. Og som garantert blir den store snakkisen i industrien her hjemme framover.

Opplev fremtidens løsninger i praksis
Her vil du få oppleve fremtidens løsninger i praksis samt delta på banebrytende kurs og
konferanser, og utveksle erfaringer med bransjekolleger på ulike sosiale arrangementer. Vi satser på ungdommen og kommer til å ha en rekke tilbud for dem.

Messen vil ha søkelys på innovasjon, bærekraft og digitalisering, og vi vil vise frem de tøffeste maskinene og løsningene innenfor prefab, maskinering, sveis, overflate og verksted.

Program og påmelding her.

Tema for årskonferansen 2018 er Industriell bærekraftIndustriell bærekraft er en viktig forutsetning for å lykkes med en sirkulær økonomi. Vi må designe, produsere, forbruke og resirkulere varer og utvikle tjenester på en ny og smartere måte. Vi må samarbeide i å utnytte avfallets verdi. Avfall er råvarer, og råvarer er business. Vi ser fremveksten av industriell bærekraft i offentlig og privat sektor både i og utenfor bransjen. Ressursene i avfallet utnyttes til ny verdiskapning og økt konkurransekraft for norsk industri, på en trygg og miljømessig måte. Sirkulærøkonomien gir rom til å skape nye markeder og arbeidsplasser. Men det er fortsatt en vei å gå.

Industriell bærekraft handler om å sette de riktige resirkulerte råvarene i omløp og i mindre grad ta opp jomfruelige råvarer, og skape forretning av det. Det handler om å skape verdi på bunnlinjen og i arbeidsmarkedet. Industrien må være bærekraftig for økonomien, for klima og miljøet, og helse.

Teknologi, innovasjon, kunnskapsdeling og samarbeid er nøkkelord.

Påmelding og program her.

Emballasjeforeningen inviterer til julefrokostseminar i Karenslyst Alle 9A på Skøyen fredag 15. desember. Der får du møte noen av dem som får sirkulærøkonomien til å gå rundt.

Julefrokost serveres fra 08:15. Foredragene starter 08:30 og varer til 10:00. Arrangementet finner sted i Emballasjeforeningens lokaler i Karenslyst Alle 9A, Skøyen, Oslo

Meld deg på her.

I disse dager ruller Grønt Punkt Norge ut en nye medlemskampanje i mediene.
De har fått 12 næringslivstopper til å fronte Grønt Punkt Norge og både visuelt og i intervju forklare hvorfor det er viktig for dem å ta sitt ansvar for emballasjen gjennom oss. Her kan alle filmene ses.
Neste nummer av Kapital har et eget bærekraft-fokus. Her har Grønt Punkt Norge en content artikkel på fire sider i en «bak kamera» form. Næringslivstoppene forteller hvorfor de deltar på filmen, samtidig som vi får redegjort for produsentansvaret og hva medlemmer hos Grønt Punkt Norge får. Litt artig er at hele bærekraftdelen har grønne punktum. På helside etter forklarer Kapital at dette er gjort for å støtte Grønt Punkt Norges arbeid med bærekraft.
Forøvrig kommer filmene og annonser flere ganger i Hegnar media, i A-Magasinet, Ledernytt og også digitalt på plasser hvor Grønt Punkt Norge kjøper bedriftsledere som egen målgruppe.
Erfaringer fra testkjøring så langt er at kampanjen får en meget god stoppeffekt idet vi har brukt virkelige næringslivstopper tydeliggjort med navn og titler. Seere lurer på om det er skuespillere eller ikke.

Avgiften på bæreposene skal nå gå uavkortet til miljøtiltak, og ikke til staten.

Regjeringen og næringslivsorganisasjonene Dagligvarehandelens Miljøforum, NHO Handel og Virke er nå enige om at norsk næringsliv kan oppfylle EUs «posedirektiv» gjennom Handelens Miljøfond, i stedet for at det innføres en statlig avgift på bæreposene. I praksis betyr dette at handelen selv tar ansvar for å rydde opp, idet det legges på 50 øre per plastpose som uavkortet vil gå til miljøtiltak, herunder tiltak som bidrar til å redusere plastposebruken.
Les mer om saken her.

Lagre

Lagre

Endringene skal svare på ny markedssituasjon der nye aktører som ikke er forpliktet av de gjeldende avtalene, kan velge å samle inn den emballasjen som er mest lønnsom å håndtere.

Lønnsom emballasje: Emballasjeforskriften som trer i kraft 1. september endrer måten produsentansvaret for emballasje er strukturert. Fra 1. januar vil det også bli obligatorisk for virksomheter som produserer eller importerer mer enn 1000 kg emballasjeavfall å være medlem av godkjent returselskap.

Den nye forskriften erstatter en rekke bransjeavtaler som ble inngått mellom partene i 1995 som hittil har gitt rammene for praksisen i Norge på innsamling og gjenvinning av emballasjeavfall.

Avfall Norge skrev om endringene før sommeren etter saken hadde fått rask behandlingstid i Klima- og miljødepartement og Miljødirektoratet, og resulterte i ny forskrift om produsentansvar på emballasje.

Du kan lese mer om den nye forskriften på Avfall Norge sin side her.

Små forandringer på emballasjen kan føre til store forbedringer når det gjelder plassen i esken og antall esker det blir plass til på pallen.

Du kan spare både penger og miljø med noen smarte grep. Hør mer om dette på Emballasjeforeningens seminar på Hønefoss 14. september.

Sted:  Tronrud Engineering, Flyplassveien 21, Eggemoen, Hønefoss
Dato:  14. september
Tid:    10:00-13:30

Påmelding her.

Lagre

Emballasjeforeningen og Grønt Punkt Norge arrangerer  seminar om innovasjon og emballasjeoptimering i regi av Næringslivets Emballasjeoptimeringskomite (NOK) på Fornebu 24. august 2016. På arrangementet vil NOK-rapporten for 2016 bli presentert, og det blir foredrag med aktuelle aktører.

Mer om seminaret og påmelding her.

Lagre

Bransjeavtalen om matsvinn er signert av fem departementer og tolv bransjeorganisasjoner, og har vakt oppmerksomhet i andre europeiske land. Målet med den nye avtalen er å halvere matsvinnet i Norge innen 2030.

Matsvinn er et stort samfunnsproblem som verken er bærekraftig for lønnsomheten, klima og miljø eller fordelingen av verdens ressurser.

Deler av matbransjen har, gjennom ForMat-prosjektet og Matvett, jobbet systematisk med kartlegging og reduksjon av matsvinn i mer enn seks år allerede. Myndighetene har vært en viktig samarbeidspartner fra starten.

Dette arbeidet har resultert i at matsvinnet i Norge er redusert med12 prosent fra 2010 til 2015, og har ført til økt bevissthet i verdikjeden og bidratt til å sette temaet på dagsorden.

Lagre